Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ruusumäen tallin omat hevoset: 

 

PERLA:

Nimi: Pipariina "Perla"
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkä: 157cm

Luonne: Perla on taitava kouluhevonen. Hoitaessa se on kiltti ja varma käsitellä. Se on tottunut lapsiin ja muihin eläimiin, jotka vilisevät ympärillä. Ei suuremmin säiky, liikkeet ovat varmoja ja rauhallisia.

On kisannut paljon ja on parhaimmillaan kisaillessa. Menee traileriin mielellään. Innostuva hevonen, jolta ei taitoa puutu. Tarvitsee kuitenkin selkeät ohjeet, rauhallisen ja määrätietoisen ratsastajan. Herkkä suusta ja kaikille avuille. Tekee mielellään töitä.

Parhaimmillaan kouluratsastuksessa, mutta toisinaan nauttii myös esteistä. Maastossa mielellään joku toinen ratsukko mukaan. Ei tykkää mielellään jäädä yksin esim. tarhaan tai talliin. Selvästi yrittää olla hevosporukassa pomo. 

 

Maasto: Ei mielellään yksin maastoon. Maastossa varma ratsu. 
Este: 90-100cm
Koulu: VaB

Omistaja: Ruusumäki 
Hoitaja: ?

 

MOONA:

 

Nimi: Lily's Ramona "Moona"
Rotu: Norjanvuonohevonen
Sukupuoli: tamma
Säkä: 147cm

Luonne: Moona on kiltti ja rauhallinen hevonen. Sitä on helppo käsitellä. Se antaa laitumelta nätisti kiinni ja kulkee vierellä tutun ihmisen kanssa ilman riimuakin. Joskus se saattaa olla hieman säikky, mutta todella kiltti kuitenkin. Hoitaessa sen kanssa pärjää hyvin, kengityskin sujuu mainiosti. 

Ratsuna Moona on luotettava. Miellään se menisi vain rauhassa ja hieman rimanali suorittaen. Pyydettäessä kyllä tekee ja on osaava. Sillä on pehmeä askellus, jonka kyydissä on mukava istuskella. Moona osaa taitavasti eri koulukuvioita ja hyppää nätisti. Sopii hyvin jopa alkeisratsuksi. Aikaisemmin sitä on käytetty myös terapiahevosena. 

Maasto: Ei mielellään lähde yksin maastoon. Joskus saattaa olla hieman säikky puukasojen kohdalla tai pelästyy lintuja tms. Tykkää kovasti löntystellä metsäpoluilla. Kovaakin mennään, jos pyydetään.
Este: 80cm
Koulu: helppo A

Omistaja: Ruusumäki / Lilja
Hoitaja: ?

 

 

LIINU:

 

Nimi: Julge Lisanna "Liinu"
Rotu: Eestinhevonen
Sukupuoli: tamma
Säkä: 150cm

Luonne: Liinu on rauhallinen hevonen, joka on helppo käsitellä. Joskus sitä hakiessa laitumelta saattaa yrittää karkuun, jos työnteko ei silloin juuri nappaisi. Silloin välttelee ihmistä ja kipittelee karkuun. Yleisesti se antaa kuitenkin hyvin kiinni, jos tuttu ihminen tulee sitä hakemaan. Hoitaessa seisoo nätisti paikoillaan ja antaa tehdä hyvin kaikki hoitotoimenpiteet. Sen takaa voi kävellä huoletta. 

Ratsuna Liinu on varma, avuille kuuliainen ja osaava hevonen. Sillä on reipas askellus ja tekee yleisesti töitä mielellään. Ratsastaja saa kuitenkin rohkeasti pyytää ja vaatia, muuten mennään vain rennosti. Tarvitsee vähän kokeneemman ratsastajan, sillä epämääräiset pyynnöt voivat saada sen hieman hermoilemaan, jolloin on vaikea saada enää kuulolle. Ei suuremmin säikkyile ja on luotettava ratsu.

Maasto: Varma ratsu maastossa. Luotettava, menee mielellään myös yksin.
Este: 100cm
Koulu: helppo A

Omistaja: Ruusumäki / Lilja
Hoitaja: Disa

 

BELLA:Nimi: Isabella "Bella
Rotu: Connemara
Sukupuoli: tamma
Säkä: 148cm

Luonne: Bella on oikein älykäs, varma jalkainen hevonen. Se on oikein taitava ratsu, jos ratsastaja osaa vain vaatia tarpeeksi. Se on innokas työskentelemään ja jaksaa sinnikkäästi tehdä pitkiäkin toistoja. Hoitaessa se on usein kiltisti. Ihan sen takaa ei kuitenkaan kannata kävellä, joskus potkaissut pelästyttyään. Muuten hoitaessa ei ongelmia. Bella sopii oikein hyvin taitavalle ratsastajalle, joka tahtoo kehittyä ja päästä pitkälle.

Maasto: Välillä säikky, pelkää puupinoja erityisesti, varma ratsastaja maastoon
Este: hyvä ja varma hyppääjä, 80-100cm
Koulu: vaativa B

Omistaja: Ruusumäki
Hoitaja: ?

 

GIPSY:

Nimi: Gerhard "Gipsy"
Rotu: Welsh (sektio A)
Sukupuoli: ruuna
Säkä: 121cm

Luonne: Gipsy on hyvin koulutettu nuori ratsu. Hoitaessa ei aina malttaisi seisoa pitkiä aikoja nätisi paikoillaan, joka välillä tuo haastetta kengitykseen. On kuitenkin kiltti, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Saattaa vierastaa uusia ihmisiä aluksi, joskus kokenut hieman huonoa kohtelua. Ei lähde mielellään uuden ihmisen matkaan esim. tarhasta hakiessa. Tutustuessa ihmiseen on rakastavainen ja uskollinen ratsu.

Osaava poni, jos ratsastaja vaatii. Käynnissä usein matelee, ja tarvitsee usein kannustusta eteenpäin. Ravissa askellus on mukavan tuntuinen ja siinä on helppo istua. Laukassa usein innostuu, ja etenkin maastossa voi yrittää ryöstää, mutta kuuntelee kyllä ratsastajan apuja. Rohkeasti vain on päättäväinen, niin poni kyllä pysyy käsissä. Rakastaa esteitä ja on siellä parhaimmillaan. 

Tarvitsee hieman kokeneemman ratsastajan. On oiva hevonen talutusratsastukseen. 

 

Maasto: Yleensä varma ratsu. Laukassa saattaa yrittää ryöstää, mutta pysyy käsissä varmalla ratsastajalla. 
Este: 70cm
Koulu: VaB

Omistaja: Ruusumäki 
Hoitaja: Juuli

 

LILLI:

Nimi: Liisukka "Lilli"
Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: tamma
Säkä: 102cm

Luonne: Lilli on tallin pieni pippurinen poni, joka osaa olla myös todella hellyyttävä. Laitumelta kiinni saaminen joskus hankalaa, koska ei mielellään lähde vieraan ihmisen matkaan. Herkkupaloilla houkutteleminen on todettu varmimmaksi vaihtoehdoksi, jos ei muu auta. :D

Hoitaessa Lilli on kiltisti ja antaa käsitellä miten vain. Varusteiden laitto ei ole aina mieluisinta. Ei aina avaa suutaan heti, mutta kutitellessa suunpieltä se aukeaa helpommin. Satulan antaa laittaa nätisti, mutta satulavyötä kiristäessä saattaa pullistella masua ja luimistella. Lilli ei kuitenkaan koskaan ole tehnyt mitään pahaa kenellekään, vaikka hieman uhittelee. Sillä on vain huonoja kokemuksia sen edelliseltä omistajalta. 

Ratsastaessa Lillillä on nopea tempoinen ja pehmeä askellus. Se liikkuu mielellään ja on mukava ratsastaa. Paha tapa sillä on oikoa kaikki kentän kulmat. Lilli on herkkä avuille, nostaa helposti ravin ja laukan. Osaa helppoja koulukuvioita, taitavalla ja päättäväisellä ratsastajalla on tehnyt vaikeampiakin. Ratsastaessa se on kiltti, eikä oikkuile. Sopii myös talutusratsuksi pienille lapsille.

Lilli tarvitsee pienten oikkujensa takia reippaan ja napakan hoitajan. Lapsetkin pärjäävät sen kanssa, jos eivät pienestä uhittelusta pelästy. 

 

Maasto: Varma ratsu, ei kuitenkaan lähde mielellään yksin. Kovaa mennnään, jos antaa luvan.
Este: reippaasti mennään 50-60cm, irtona hypännyt 90cm
Koulu: yrittää mennä riman ali, mutta osaa kyllä: helppoC

Omistaja: Ruusumäki / Lilja
Hoitaja: ?

 

DIANA:

Nimi: Arandia's Diamond "Diana"
Rotu: Shetlanninponi
Sukupuoli: tamma
Säkä: 92cm

Luonne: Diana on tallin pienin poni. Luonteeltaan se on todella herttainen ja lapsi rakas. Se on toiminut monet vuodet lasten talutustus ratsuna. Se antaa laitumelta nätisti kiinni ja hoitaessa ei ole ongelmia. Ratsastaessa sillä on todella pieni askellus. Ravi on melko tasaista kyytiä. Diana kulkee mielellään ihan rauhassa, eikä sillä ole suuremmin kiire minnekään. Siitä sitä saakin yrittää aina hoputella. Joskus jos liikaa sitä hoputtelee pohkeita paukuttamalla, niin se saattaa luimia ja näykkästä, mutta muuten se on oikein kiltti. Esteillä Diana on parhaimmillaan, sekä maastossa. Siellä siltä löytyy sattumoisin joku turbo vaihdekin... :) Koulu työskentely ei ole sille mieluisinta. Siihen vaatii rauhallsen ja osaavan ratsastajan. Sopii oikein hyvin alkeisratsuksi ja pientenkin lasten käsiteltäväksi.

Maasto: Varma ratsu. 
Este: 40cm ratsastajan kanssa, 50-60cm irtona
Koulu: korkeintaan helppoC

Omistaja: Ruusumäki
Hoitaja: Juuli

 

©2019 Ruusumäki - suntuubi.com